Samenleving

Samenleving

Bij deze mondhygiënist mag je best huilen

Malou de Kok liep stage bij het Leger toen ze mondzorgkunde studeerde. Nu heeft ze een grote tandartspraktijk in Den Haag. "Bij het Leger leerde ik dat mensen en vertrouwen op de eerste plaats staan".

10 januari 2018
Samenleving

Gevlucht naar een nieuw thuis

Imran Gill vluchtte uit Pakistan naar Nederland omdat hij als christen werd mishandeld en vervolgd. "Ik bid of God een wonder doet, zodat ook mijn broer veilig is."

02 januari 2018
Samenleving

Dwight zingt voor René

Dwight zingt op Kerstfeest op de Dam een liedje voor René, die zijn drugsverleden achter zich heeft gelaten. Kijk je uitzending mee? Eerste kerstdag, 20:20 op NPO 1.

21 december 2017
Samenleving

Do zingt samen voor altijd

Do zingt bij Kerstfeest op de Dam. Daarvoor ontmoette ze Vanessa, die na zestien jaar een leven van prostitutie en heroïne de rug toe keerde.

19 december 2017
Samenleving

Zij speelt piano voor een vreemde

Nadin gaat regelmatig op bezoek bij een mevrouw op leeftijd om thee te drinken uit porseleinen kopjes en Debussy te spelen op de piano.

08 december 2017
Samenleving

Zij werkt op de Wallen

Marije loopt al vier jaar lang elke woensdagavond langs de ramen van het Amsterdamse Wallen. Ze praat er met de meiden. Soms even samen bidden, soms een dikke knuffel.

09 november 2017
Samenleving

Vijf vragen aan een dakloze | Marlon

Er bestaan veel ideeën over mensen die dak- of thuisloos zijn. Hoe dat zo is gekomen, of je wel of niet geld moet geven en of het hun eigen schuld is of niet. Strijdkreet stelt vijf vragen aan verschillende mensen die dakloos zijn. Marlon Pastoe (42) is één van hen.

08 november 2017
Samenleving

Vijf vragen aan een dakloze | Robert

Er bestaan veel ideeën over mensen die dak- of thuisloos zijn. Hoe dat zo is gekomen, of je wel of niet geld moet geven en of het hun eigen schuld is of niet. Strijdkreet stelt vijf vragen aan een aantal mensen die dakloos zijn. Robert (36) is één van hen.

24 oktober 2017
Samenleving

Vijf vragen aan een dakloze | John

Er bestaan veel ideeën over mensen die dak- of thuisloos zijn. Hoe dat zo is gekomen, of je wel of niet geld moet geven en of het hun eigen schuld is of niet. Strijdkreet stelt vijf vragen aan een aantal mensen die dakloos zijn. John Ras (47) is één van hen.

13 oktober 2017
Samenleving

Hoe ga je om met vervelende mensen?

Je kent het misschien wel: zo’n collega, buurman of kennis die áltijd naar tegen je doet. Hoe ga je op een goede manier om met vervelende mensen? In de Bijbel staan een paar goeie tips.

10 oktober 2017
Samenleving

Vijf vragen aan een dakloze | Rana

Er bestaan veel ideeën over mensen die dak- of thuisloos zijn. Hoe dat zo is gekomen, of je wel of niet geld moet geven, of het hun eigen schuld is of niet. Strijdkreet stelt vijf vragen aan verschillende mensen die dakloos zijn. Rana Lachman (60) uit Den Haag is één van hen.

09 oktober 2017
Samenleving

Wat jij kunt doen tegen eenzaamheid

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich eenzaam. Schokkende cijfers. Zes dingen die jij kunt doen in jouw omgeving.

21 september 2017
Samenleving

"Ik haal heel veel kracht uit muziek"

Nina en Ashley treden vanavond op in de AFAS Live in Amsterdam. Met een cover van het liedje ‘I Alone’ van de band Live doen ze mee met het Kunst- en Theater Gala.

16 september 2017
Samenleving

Linda de Mol ontvangt Bosshardtprijs

Tijdens het jaarlijkse Kunst- en Theatergala van het Leger des Heils is de Majoor Bosshardtprijs uitgereikt aan Linda de Mol. Zij ontvangt de prijs voor het werk wat zij doet met de Linda Foundation.

16 september 2017
Samenleving

Documentaire Homeless World Cup

De Homeless World Cup is een jaarlijks voetbalfestival voor mensen uit de maatschappelijke opvang, met deelnemers uit meer dan zestig landen. Dit jaar vond de HWC plaats in Oslo.

05 september 2017
Samenleving

Wees een goeie buur

'Beter een goede buur, dan een verre vriend', luidt het gezegde. Met je buren heb je veel te maken. Goed voor je levensgeluk en de samenleving dus als je in je directe omgeving investeert. Hoe maak jij van je buurt een fijnere plek?

11 augustus 2017
Samenleving

Een bedrijf of een kerk runnen vereist dezelfde eigenschappen

Martijn is theoloog, maar begon naast zijn gemeente een bierbrouwerij. Wat zijn volgens hem de overeenkomsten?

08 augustus 2017
Samenleving

Youp van 't Hek

Youp van 't Hek mijmert over Majoor Bosshardt en de Strijdkreet.

03 augustus 2017
Samenleving

Met hooi in de kerk

Christien is dominee en directeur van een zorgmanege. Hoe combineert zij deze twee verschillende roepingen?

03 augustus 2017
Samenleving

"Deze vrouwen zijn kwetsbaar"

Ineke van Buren houdt zich bij het Leger des Heils bezig met de strijd tegen mensenhandel. Zij ziet veel vrouwen in de prostitutie die worden uitgebuit. Ze vertelt over de relatie tussen mensenhandel en prostitutie.

01 augustus 2017
Samenleving

Een huis inrichten voor asielzoekers

Beer is chauffeur bij Loods13. Als vrijwilliger. 'De dankbaarheid die ik krijg van de mensen geeft mij voldoening'.

19 juli 2017
Samenleving

Nu maak ik fietsen bij 50|50

“Sinds ik fietsen maak bij 50|50 van het Leger des Heils gebruik ik al mijn tijd actiever. Ik doe boodschappen. Ik ga rustig de stad in. Ik ga weer bij vrienden langs. Toen ik werkloos thuis zat, kostte één keer per week boodschappen doen me alle goeie moed die ik bezat.”

14 juli 2017
Samenleving

Op zoek naar een nieuwe utopie

Rutger Bregman, historicus en schrijver, vindt dat we op zoek moeten naar een nieuwe utopie. Naar een droom voor de toekomst, die gebouwd is op wat we nu al hebben bereikt. Hij legt uit waarom.

08 maart 2017
Samenleving

Een hapje eten is niet altijd genoeg

Bert van Leeuwen probeert al meer dan elf jaar met het programma ‘Het Familiediner’ mensen bijeen te brengen die elkaar vanwege een familieruzie niet meer aankijken. “Familieleden die elkaar na jaren van verwijdering weer in de armen vallen, dat raakt me nog elke keer.”

08 februari 2017
Samenleving

Waden door het vuil

Kenneth werkt bij de Mobiele Schoonmaak van het Leger des Heils en vertelt over het schoonmaken van extreem vervuilde huizen.

12 september 2016
Samenleving

Ik ben net zo bang als jij

Hoe een vluchteling in een noodopvang in Friesland belande.

17 augustus 2016
Samenleving

Er komt geen vrede op aarde

Oorlogsverslaggever Arnold Karskens reageert op bekende uitspraken over vrede. Volgens hem komt er nooit vrede op aarde.

24 december 2015
Samenleving

"Boven de zestig begint het gegooi in de glazen"

DJ Tineke de Nooij van Omroep Max vertelt hoe zij het vindt om oud te zijn.

03 augustus 2015