Recht

Recht

’We hebben een platform nodig, geen bankje achterin’

Als ‘survivor’ van mensenhandel weet de Ugandese Malaika als geen ander hoe lastig het is om in Nederland van slachtoffer naar succesverhaal te groeien. Haar kennis en ervaring zijn onmisbaar bij het bestrijden van een internationale gruwelijke werkelijkheid.

17 oktober 2018
Recht

Op de barricaden | tegen dierenleed

In de serie 'op de barricaden' vragen we bevlogen mensen waarom zij zich openlijk uitspreken tegen onrecht. Wesley voert actie tegen de vlees- en zuivelindustrie. Hij is al twintig jaar veganist en zet zich in om dierenleed te bestrijden. Waarom doet hij dat?

02 juli 2018
Recht

Op de barricaden | tegen prostitutie

In de serie 'op de barricaden' vragen we bevlogen mensen waarom zij zich openlijk uitspreken tegen onrecht. Natasja voert actie tegen prostitutie en mensenhandel. Ze begon een jongerenbeweging die wil dat het kopen van seks strafbaar wordt. Waarom doet ze dat?

04 juni 2018
Recht

Op de barricaden | tegen oneerlijke kleding

In de serie 'op de barricaden' bevragen we bevlogen mensen waarom zij zich openlijk uitspreken tegen onrecht. Christine voert actie tegen misstanden in de kledingindustrie. Ze wil dat onze kleren eerlijk en duurzaam worden. Hoe doet ze dat en waarom?

14 mei 2018
Recht

Portretten van prostituees

Het atelier van Saskia Tannemaat heeft uitzicht op de Doubletstraat, de goedkoopste prostitutiestraat van Nederland. Toen ze daarachter kwam, deelde ze er croissantjes uit en maakte portretten van de vrouwen die er werkten.

02 mei 2018
Recht

Onderweg met Hans | Onrecht

Hans van Vliet geeft leiding aan het Leger des Heils in Nederland. Voor zijn werk is hij veel onderweg. En dat geeft hem tijd om na te denken.

03 november 2017
Recht

Stop de mensenhandel

Elk jaar is 18 oktober de Europese dag tegen mensenhandel. De strijd tegen mensenhandel is van oudsher één van de werkterreinen van het Leger des Heils. Wat doen we dan?

17 oktober 2017
Recht

Strijd tegen mensenhandel

Officier van justitie Jolanda de Boer is openbaar aanklager in strafzaken tegen mensenhandel. Ze vertelt waarom het zo lastig is om pooiers op te pakken en waarom een pooierverbod zou kunnen bijdragen aan het bestrijden van mensenhandel.

27 september 2017
Recht

Ik kan wakker liggen van onrecht

Rechter Bon de Savornin Lohmann over recht en onrecht en het grijze gebied daartussen.

07 augustus 2017
Recht

Practise what you preach

Jan draagt een toga. Zowel als advocaat als dominee. Wat hebben die twee banen met elkaar te maken?

03 augustus 2017
Recht

Je voelt op je klompen aan dat het rotzakken zijn

Waarom vindt Lemaire, raadsheer van het gerechtshof in Arnhem en voorzitter van het Landelijk Overleg Vakinhoud Strafrecht, dat er een verbod op pooiers moet komen? En waarom gaat dit verbod mensenhandel tegen?

08 juli 2017
Recht

Het Leger des Heils en prostitutie

Het Leger des Heils strijdt al sinds zijn ontstaan tegen mensenhandel en prostitutie.

05 juli 2017