Liefde

Liefde

‘Ik mocht nooit spelen van mijn moeder’

Ruim vier jaar geleden kwam Rens* (10) in het leven van Dionne en Chris*. In zijn jonge leventje heeft hij al veel meegemaakt. Zijn biologische moeder kon niet voor hem zorgen en er is geen contact met zijn vader. Toch twijfelde Dionne er niet aan om hem in haar gezin op te nemen. “Ik geloof dat God hem op ons pad gebracht heeft.”

06 november 2019
Liefde

‘Als je trouwt, blijf je gewoon bij elkaar’

Na een heftig ongeluk lag Edith zes weken in coma. Gevolg: ernstige hersenbeschadiging. Nu zijn zij en haar man Niko samen een pijnlijk mooi voorbeeld van liefde in voor- en tegenspoed. “Dit is het, klaar.”

01 april 2019
Liefde

De uitdaging van een samengesteld gezin

Annemarie en René hebben samen zes kinderen, geboren in hun vorige huwelijken. Toen ze trouwden werden ze een samengesteld gezin, wat niet altijd van een leien dakje ging. Inmiddels zijn er ook nog twee pleegkinderen bijgekomen. Ze delen graag wat zij van hun fusie hebben geleerd.

14 februari 2019
Liefde

“Gun elkaar je eigen ik, dat is de kracht van je relatie”

Als je Cees (76) en Marijke (58) Maree samen aan tafel ziet zitten, weet je al: dat zit wel goed. Ze maken grapjes en vullen elkaars zinnen aan. Zo in balans als nu zijn ze niet altijd geweest, maar zo dol op elkaar wel.

04 januari 2019
Liefde

‘Iedere morgen ligt ‘ie weer naast me’

Jos en Aad Schuurman zijn al 62 jaar getrouwd. Het geheim is een mix van genade, relativeringsvermogen en op moeilijke dagen een lief briefje in zijn broodtrommel stoppen. “Ik wil niet opscheppen, maar door de jaren heen is Jos nóg liever geworden.”

27 november 2018
Liefde

De kinderdroom van een kunstenaar

"Mijn werk gaat over liefde. Over liefde die dichtbij is, over het verlangen ernaar of over liefde op verre afstand. Ik ben altijd een kunstenaar geweest."

30 juli 2018
Liefde

Onze zoon heeft Down

Mels is de vrolijke negenjarige zoon van Rianne en Massai. Hij heeft het syndroom van Down. "We houden heel veel van hem. Als Mels lacht, lacht iedereen."

28 april 2018
Liefde

Onderweg met Hans | Verliefd

Hans van Vliet geeft leiding aan het Leger des Heils in Nederland. Voor zijn werk is hij veel onderweg. En dat geeft hem tijd om na te denken.

06 februari 2018
Liefde

De eerste Kerst zonder Mart

Frouckje (41) van der Wal verloor begin dit jaar haar man aan een hersentumor. Vorig jaar beleefden zij hun laatste Kerstfeest samen. Deze Kerst zal zonder Mart zijn.

14 december 2017
Liefde

"Zoiets krijgt geen plek"

Het is één van de meest schokkende gebeurtenissen die een mens kan overkomen: je kind verliezen. Vera en Luuk Klamer maakten het twee keer mee. "Mensen zeiden: Gaat het wel goed komen met jullie?"

30 oktober 2017
Liefde

Onderweg met Hans | Vriendschap

Hans van Vliet geeft leiding aan het Leger des Heils in Nederland. Voor zijn werk is hij veel onderweg. En dat geeft hem tijd om na te denken.

06 oktober 2017
Liefde

“Wij hebben ook weleens met deuren gesmeten”

Een leven lang samen? Herman en Corrie zijn het in volle overtuiging: ze zijn al meer dan zestig jaar getrouwd. Wat is hun geheim?

03 oktober 2017
Liefde

Mooi met één chromosoom meer

Wat als je drie kinderen hebt met het standaard aantal chromosomen in hun lichaamscellen, en de vierde heeft er in elke cel één extra? Het leven van Wiemer en Beeuwke Atsma uit het Friese Harich stond even helemaal op zijn kop toen hun jongste zoon Jan-Otto, inmiddels 34 jaar, werd geboren. Even maar, want het leven met een kind met Down-syndroom kan je veel goeds brengen, zegt Beeuwke.

23 januari 2017
Liefde

"Na haar dood kwam het geloof veel dichterbij"

De zus van Bob maakte een einde aan haar leven. Bob vertelt een verhaal over verlies en verdriet – en over de weg omhoog.

14 december 2016
Liefde

Het echte geld is liefde

Lans Bovenberg wordt gezien als één van de meest toonaangevende Nederlandse economen van dit moment. De CDA-politicus en professor op de Universiteit van Tilburg ziet zichzelf echter meer als “geliefd kind van God”. Geld is volgens de topeconoom niet de motor van deze wereld…

26 september 2016