Geluk

Geluk

‘Ik schijn best een lief mens te zijn’

Als kind werd Henrie gepest vanwege zijn hazenlip. Hij keerde in zichzelf, maar de fotografie bracht hem weer onder de mensen. Met zijn fotoclub wil hij op zijn beurt hetzelfde voor anderen betekenen. “Mensen naar buiten krijgen en iets leren, dat geeft voldoening.”

22 maart 2020
Geluk

‘Ik creëer graag een glimlach op iemands gezicht’

Na een moeilijk leven, waar ze nog dagelijks de negatieve gevolgen van ondervindt, zoekt Daphne de weg omhoog. Werken in een koffietentje helpt haar daarbij. “Ik mag zelfs mijn begeleidster knuffelen.”

06 maart 2020
Geluk

‘Voetbal was mijn enige lichtpuntje’

Het daklozenvoetbalteam van het Leger des Heils voelt als een familie, ontdekte keepster Evelyn. En dat is fijn, want ze weet hoe eenzaam het leven op straat kan zijn. “Voorafgaand aan het WK voor daklozenteams voelde ik me even zó belangrijk, zo geweldig...”

14 februari 2020
Geluk

Wanneer komt Malik weer?

Nu chef-kok Malik gepensioneerd is, vertoont hij tot ieders vreugde zijn kooktalent in de keuken van Bij Bosshardt Amsterdam Zuidoost. Kookt ‘ie niet, dan is hij er toch. Voor de gezelligheid. “Jezelf blij maken is goed, maar andere mensen blij maken, is dubbel goed!”

01 februari 2020
Geluk

Kerst vieren bij het Leger des Heils: ‘Meestal ga ik naar mijn moeder, maar dit jaar vier ik het hier’

Kerst vieren in een woonvoorziening van het Leger des Heils is voor veel mensen misschien ‘ver van hun bed’. Zonder familie of gezin de kerstdagen doorbrengen; dat moet wel heel lastig zijn. Maar veel van deze mensen hebben hier een nieuwe familie gevonden., Ze zijn thuis bij hun huisgenoten en begeleiders. En vieren graag samen Kerst.

24 december 2019
Geluk

‘Nu ben ik het, maar misschien ben jij het de volgende keer’

Op het Kunst en Theater Gala in Amsterdam droeg Jurneline een gedicht voor. Het Gala biedt deelnemers van het Leger een podium waardoor ze weer meer vertrouwen in zichzelf krijgen en talenten ontdekken waardoor ze weer in staat zijn te dromen over de toekomst. Dit is het verhaal achter haar gedicht.

26 september 2019
Geluk

Vrienden uit de opvang

Aart (58) en Vincent (39) zijn ruim drie jaar goede vrienden. Ze kwamen elkaar tegen in de nachtopvang. “Vriendschap tussen daklozen komt niet zoveel voor”, vertelt Aart. “Moet je misschien ook niet willen”, zegt Vincent. Hoe is hun vriendschap dan toch zo hecht geworden?

05 maart 2019
Geluk

5 redenen om je telefoon vaker weg te leggen

Er zijn veel voordelen aan een smartphone. Lekker scrollen door Instagram, Whatsappen met je kinderen en de weg vinden via Google Maps. Toch is het een goed idee om die telefoon af en toe links te laten liggen. Waarom?

08 februari 2019
Geluk

Vervelende zondagen

Zondag een saaie dag? Zeker niet! Hier vind je een lijstje met tips om op zondag te doen. Samen of alleen, binnen of buiten, actief of juist lekker lazy.

18 januari 2019
Geluk

Eelke wil geen smartphone

Eelke belt en sms’t met een oude mobiele telefoon, zo eentje met een toetsenbord. Appen en op een route van Google Maps lopen zitten er voor hem niet in: hij wíl geen smartphone hebben. Waarom niet?

04 november 2018
Geluk

Op een voetbalveldje in Rotterdam

Een groepje vrouwen verzamelt zich bij een voetbalveldje in Rotterdam. Het is vroeg in de avond, de kinderen zijn mee. Ze begroeten elkaar met dikke knuffels en een boel gelach. Twee keer per week speelt hier het damesvoetbalteam van het Leger des Heils.

31 oktober 2018
Geluk

De kunst van Gordon

‘Just keep on keeping on’ hangt er aan de wand van zijn kamer in Huis en Haard. Gordon woont bij het Leger des Heils, waar zijn slaapkamer ook zijn atelier is. Grote kleurige doeken hangen en staan rondom zijn bed. Hoe hij hier is beland is een heel verhaal, maar liever vertelt hij over zijn kunst.

27 september 2018
Geluk

Op de rit

Fietsen maakt zijn hoofd rustig, zegt hij. Michael Schriek (32) werd tien maanden geleden opgepakt en kreeg de keus: óf achter de tralies, óf naar het Leger. Hij koos voor het Leger, en begon met het repareren van fietsen bij 50|50 Bike. Nu maakt hij alle Majoor-fietsen, repareert hij kapotte fietsen, loopt hij stage bij een fietsenmaker én heeft hij de Alpe d'HuZes gefietst.

22 augustus 2018
Geluk

Jimmy staat straks in AFAS Live

Elk jaar organiseert het Leger des Heils het Kunst- en Theatergala in AFAS Live in Amsterdam. Cliënten van allerlei verschillende projecten binnen het Leger laten deze avond hun talenten zien. Een prachtige avond voor de mensen in de zaal, maar ook een heel belangrijke avond voor de artiesten op het podium.

20 augustus 2018
Geluk

IJsjestijd

Het is zomer! En hoe... Tijd voor verfrissing, tijd voor ijsjes. Drie receptjes om ze zelf te maken. Deze zijn ook nog eens heel gezond!

06 augustus 2018
Geluk

Benen vol met hardstyle

Kimberley heeft geen makkelijk leven. Wat haar helpt is haar muzieksmaak: hardstyle. Ze tatoeëert de handtekeningen van zoveel mogelijk dj's op haar benen. "Voor mij is dat mijn familie."

16 juni 2018
Geluk

Zaai augurken met Maria

Maria werkt al een jaar bij de biologische moestuin van 50|50 Green in Amsterdam Noord. Ze legt je hieronder stap voor stap uit hoe je het beste augurken (of andere groenten) kunt inzaaien.

29 mei 2018
Geluk

Broeders voor het leven

Ze houden elkaar graag een spiegel voor, kunnen discussiëren over diepere zaken in het leven. Ze hebben dezelfde passies maar komen uit een ander nest. Bertus Kuipers (rechts, 74) en Henk Schut (78) zijn 44 jaar vrienden en zien uit naar een toekomst delend in lief en leed.

22 mei 2018
Geluk

Maak een boekenstandaard met John

John werkt als meubelmaker in de werkplaats van 50|50 Wood in Zwolle. Hieronder legt hij stap voor stap uit hoe je zelf een eenvoudige boekenstandaard maakt.

17 april 2018
Geluk

Al een half leven beste vriendinnetjes

“Ze zijn er!” Bo rent naar de voordeur en spiekt door de kier naar buiten. De brede glimlach van Emma verschijnt en het giebelen begint. Emma (8) en Bo (8) zijn al de helft van hun leven vriendinnen en willen dat voor de rest van hun leven blijven.

10 april 2018
Geluk

Graveren in glas om rustig te worden

Bennie (31) graveert letters, logo's en Pokémon-figuren in glas. Dat geeft hem rust.

29 januari 2018
Geluk

Creatief met kaarten

In plaats van drugs te nemen als hij zich rot voelt, tekent Clifton (45) geometrische vormen op kaarten met viltstift.

06 december 2017
Geluk

Onderweg met Hans | Gelukzoekers

Hans van Vliet geeft leiding aan het Leger des Heils in Nederland. Voor zijn werk is hij veel onderweg. En dat geeft hem tijd om na te denken.

02 december 2017
Geluk

Vriendinnen voor de eeuwigheid

Gerlinde en Chantal zijn al een leven lang onafscheidelijk. In alles gingen ze gelijk op, totdat Gerlinde zwanger werd en het bij Chantal maar niet lukte. “We praatten en huilden samen.”

23 november 2017
Geluk

Lap je ramen met Gerard

Gerard werkt bij 50|50 Clean, een re-integratieproject van het Leger des Heils. Hij heeft al 17 jaar ervaring als professioneel glazenwasser met een eigen onderneming. Hier legt Gerard stap voor stap uit hoe jij streeploos ramen kunt zemen.

02 november 2017
Geluk

Maak een hartige taart met Evelien

Evelien werkt in de keuken van 50|50 Food in Almere. Dit werk is onderdeel van haar re-integratie door het Leger des Heils. Ze leerde onder andere een lekkere hartige taart te maken. Ze legt stap voor stap uit hoe jij dat ook kunt.

02 november 2017
Geluk

Leren van paarden

Dieren inzetten om te leren omgaan met je problemen. Strijdkreet sprak af met Carola Duinkerken, die mensen coacht met behulp van paarden. Hoe werkt paardencoaching?

25 oktober 2017
Geluk

Bak een cake met Evelien

Evelien werkt in de keuken van 50|50 Food in Almere. Dit werk is onderdeel van haar re-integratie door het Leger des Heils. Ze leerde onder andere een lekkere chocoladecake te maken. Ze legt stap voor stap uit hoe jij dat ook kunt.

20 oktober 2017
Geluk

Zo maak je nieuwe vrienden

Je bent pas verhuisd, het is net uit of je bent er niet zo goed in. In ieder geval: je hebt weinig vrienden. Hoe maak je als volwassene nieuwe vrienden? Een paar tips van Strijdkreet.

03 oktober 2017
Geluk

Maak een latte macchiato met Jenny

Jenny werkt als barista in de Lunchroom van 50|50 Food in Amsterdam. Ze werd opgeleid door 50|50 Coffee, als onderdeel van haar re-integratie door het Leger des Heils. Hieronder legt zij stap voor stap uit hoe je een lekkere latte macchiato maakt.

18 september 2017
Geluk

"Werken met mijn handen geeft mij rust"

Mariska krijgt hulp van een jobcoach. "Ik leef in het nu. Van daaruit kan ik verder. En het is heel fijn om er hulp bij te krijgen."

11 september 2017
Geluk

Als clown contact maken met kwetsbare mensen

Wilhelmus bezorgt mensen met een verstandelijke beperking en senioren een onvergetelijke middag. Als clown of in oranje pak. Waarom doet hij dat?

07 september 2017
Geluk

Plak je band met Bert

Pssss - een lekke band! Daar sta je dan, langs de kant van de weg. Wat nu? Bert Boele is fietsenmaker bij 50|50 Bike, een reïntegratieproject van het Leger des Heils. Hij legt stap voor stap uit hoe je je band plakt.

09 augustus 2017
Geluk

"Hier ben ik in m'n element"

Bertus werkt bij 50|50 Wood. Hij maakt mooie dingen van hout. "Ik kan me hier echt uitleven."

08 augustus 2017
Geluk

‘Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd, toch?’

Bianca woont bij het Leger des Heils. Haar leven is zwaar, maar toch is ze erg positief. Wat is haar geheim?

03 augustus 2017
Geluk

De eenden van Sanne

Wat betekent jouw huisdier voor jou? Sanne heeft twee eenden waar ze veel plezier aan beleeft.

01 augustus 2017
Geluk

De poedels van Bape

Hoe belangrijk is je huisdier voor je? In dit verhaal vertelt Bape dat ze niet zonder haar poedels kan.

01 augustus 2017
Geluk

De schildpad van familie Vet

Wat betekent je huisdier voor jou? Meneer en mevrouw Vet vertellen wat Henkie voor hen betekent.

28 juli 2017
Geluk

De kat van Janine en Geert

Wat betekent jouw huisdier voor jou? In dit verhaal vertellen Geert en Janine over de rol van Pip in hun leven.

25 juli 2017
Geluk

Het konijn van Hidde

Wat betekent jouw huisdier voor jou? In dit verhaal vertelt Hidde waarom hij zo trots is op zijn pluizige vriendje.

25 juli 2017
Geluk

Op sprookjesvakantie

Rieki en Lien genieten van een sociale vakantieweek in 50|50 Hotel Belmont in het bos bij Ede. “Nu is dit ons tweede thuis. Het personeel is zo lief, alles kan.”

17 juli 2017
Geluk

Op de zee

Hij is bijna de hele week op de Noordzee te vinden. Lubbert Jacob Kramer (22) vangt van zondagnacht tot vrijdagavond scholvis op de kotter van zijn ooms. Niet verrassend voor een Urker jongen om in de visserij te werken; Lubbert houdt van het leven op het open water.

16 juli 2017
Geluk

Met de spuit

Haar ogen gaan stralen als ze praat over water en vuur. Elise Bakker (39) werkt bij de brandweer van Soesterberg. Als de pieper afgaat, kost het haar vijf minuten om paraat te staan op de kazerne. Met haar collega’s heeft ze 3000 liter water in de tankauto tot haar beschikking om een mens of dier in nood te redden.

13 juni 2017
Geluk

Andre van Duin: "Ik vertel gewoon flauwekul"

Je kent de gekke bekken van André van Duin niet? Een grootvader grijnst voor zijn televisie om de parodieën van de cabaretier, een kind van elf schatert om André's programma Animal Crackers. Hoe wist André van Duin, een humor-icoon, als jongen van zestien wat het publiek grappig vond en krijgt hij als man van 69 nog steeds volle zalen in ‘een deuk’?

05 april 2017
Geluk

Licht is leven

De favoriete lichtmomenten van boswacht Evert zijn aan de randen van de dag, bij zonsopgang en zonsondergang. “Als ik ’s avonds de zon zie ondergaan, word ik onrustig van binnen. Dan zeg ik tegen mijn vrouw: sorry, ik ben een kwartiertje weg. Dan móet ik er even bij zijn.”

19 december 2016
Geluk

Rust in je hoofd en boerenkool in je handen

Marianne werkt in de 50|50 Green moestuin. Deze dagbesteding van het Leger des Heils is heel belangrijk voor haar.

16 november 2016
Geluk

Er valt altijd wat te lachen. Zelfs op een crematie.

Valt er nog wat te lachen tegenwoordig? Brigitte Kaandorp vindt van wel. De cabaretière trekt altijd volle zalen, zelfs in een tijd waarin er misschien voor velen wat minder te lachten valt.

23 november 2013
Geluk

"Om succes te hebben is tegenslag nodig"

Epke Zonderland is topsporter. Waar haalt hij het doorzettingsvermogen vandaan?

08 augustus 2013