Recent

Leven

'Ik was verbijsterd dat niemand me raar of vies vond'

Ramona was zo eenzaam dat ze 15 biertjes per dag dronk. Toen de politie opeens in haar woonkamer stond, veranderde alles. Nu zijn er weinig mensen in de wijk die Ramona niet kennen.

22 januari 2018
Duurzaamheid

Onderweg met Hans | Duurzaamheid

Hans van Vliet geeft leiding aan het Leger des Heils in Nederland. Voor zijn werk is hij veel onderweg. En dat geeft hem tijd om na te denken.

22 januari 2018
Leven

Erik heeft een burn-out (en daar kun jij iets van leren)

Erik (29) is meester op een basisschool. Maar op dit moment zit hij thuis. Hij heeft een burn-out. Hoe kan zo’n jonge vent zo overspannen zijn?

18 januari 2018
Duurzaamheid

Zij wonen in een tent

Of eigenlijk noem je het een yurt. Een oeroude nomadische leeftent. Geert en Geralda wonen er samen met hun twee kindjes. Zelfs in de winter.

16 januari 2018
Samenleving

Bij deze mondhygiënist mag je best huilen

Malou de Kok liep stage bij het Leger toen ze mondzorgkunde studeerde. Nu heeft ze een grote tandartspraktijk in Den Haag. "Bij het Leger leerde ik dat mensen en vertrouwen op de eerste plaats staan".

10 januari 2018
Leven

De duik van Jan

Er waren veel mensen die misbruik maakten van Jan. Bij het Leger des Heils voelt hij zich eindelijk veilig.

08 januari 2018
Geloven

Olaf dirigeert brass

“Het lijkt niet meer zo hip, maar het tegendeel is waar!” Olaf Ritman (40) is helemaal weg van brassmuziek, dé muziekstijl waar het Leger des Heils al sinds de oprichting de straat mee opgaat. Hij geeft leiding aan de Amsterdam Staff Band van het Leger en componeert zelf brassmuziek. Maar waarom juist brass?

05 januari 2018
Leven

Ik huil wel, maar ik ben niet zwak

Priscilla (21) heeft een dochtertje van bijna 2. Waarom woont ze in Zij aan Zij, een beschermde woonvorm voor moeders?

04 januari 2018
Leven

Hoe ga je om met somberheid?

Januari is de minst vrolijke maand, zeggen ze. De feestdagen zijn voorbij, het geld is op, we gaan nog lang niet met vakantie en het weer is grauw en koud. Dat zorgt bij veel mensen voor een winterdip. Voor een serieuze depressie moet je naar de huisarts. Maar als je gewoon een tikkie somber bent, heeft Strijdkreet hier een paar tips.

02 januari 2018
Samenleving

Gevlucht naar een nieuw thuis

Imran Gill vluchtte uit Pakistan naar Nederland omdat hij als christen werd mishandeld en vervolgd. "Ik bid of God een wonder doet, zodat ook mijn broer veilig is."

02 januari 2018
Geloven

Kerstverhaal | Zomaar voor niks

Wat is er nu fijner dan - tijdens het uitbuiken bij de kerstboom - een échte kerstvertelling? Strijdkreet selecteerde een mooi verhaal van Johan Frinsel en bewerkte dit voor jou.

25 december 2017
Geloven

Het Kerstverhaal

Het kerstverhaal, hoe ging dat ook alweer? Zeven personen lezen het je voor. Strijdkreet wenst iedereen een vredevol Kerstfeest!

23 december 2017
Samenleving

Dwight zingt voor René

Dwight zingt op Kerstfeest op de Dam een liedje voor René, die zijn drugsverleden achter zich heeft gelaten. Kijk je uitzending mee? Eerste kerstdag, 20:20 op NPO 1.

21 december 2017
Geloven

Mary, did you know?

Ooit, ruim 2.000 jaar geleden, was er een jonge vrouw: Maria. Ze wist dat ze de moeder van de Verlosser zou worden – dat was haar verteld. Maar wat wist ze nu eigenlijk echt? En wat heeft Charissa daarmee te maken?

20 december 2017
Samenleving

Do zingt samen voor altijd

Do zingt bij Kerstfeest op de Dam. Daarvoor ontmoette ze Vanessa, die na zestien jaar een leven van prostitutie en heroïne de rug toe keerde.

19 december 2017
Geloven

Kerstboodschap Generaal André Cox

Generaal André Cox geeft leiding aan het Leger des Heils wereldwijd. In deze tijd van nare gebeurtenissen en nepberichten is er gelukkig ook nog goed nieuws, zo zegt hij in zijn kerstboodschap voor ons (ondertiteling beschikbaar).

19 december 2017
Leven

"Ik dank God op mijn blote knieën dat ik het kan navertellen"

In Kerstfeest op de Dam doet Nicol haar heftige verhaal. Zangeres Leona Philippo liep een dagje met haar mee bij de ReShare Store. Meer zien? De uitzending is op Eerste Kerstdag om 20.20! Lees hier haar verhaal.

14 december 2017
Liefde

De eerste Kerst zonder Mart

Frouckje (41) van der Wal verloor begin dit jaar haar man aan een hersentumor. Vorig jaar beleefden zij hun laatste Kerstfeest samen. Deze Kerst zal zonder Mart zijn.

14 december 2017
Geloven

Mijn eerste kerstfeest

Anne Nijenhuis is plaatselijk officier bij het Leger des Heils. Hij is als geestelijk werker verbonden aan het Korps in Emmeloord. Hij vertelt over zijn eerste kerstfeest en over zijn leven daarna.

10 december 2017
Geloven

Anne | Deel 1

Vanuit zijn eigen boot op rivier de Tjonger deelt Anne zijn aangrijpende levensverhaal met ons.

09 december 2017