Recent

Leven

Dit is mijn diagnose: borderline

In de serie ‘Dit is mijn diagnose’ bevragen we mensen over hun ziektebeeld. Julie heeft borderline. Hoe is dat voor haar?

14 januari 2019
Leven

Hij komt uit bed voor koffie

Een jaar terug leefde Joseph nog op straat. Nu zet hij kopjes koffie bij 50|50 Coffee in Amersfoort. Voor hem een reden om uit bed te kunnen komen. Leuk detail:"Ik hou eigenlijk helemaal niet van koffie."

11 januari 2019
Duurzaamheid

Een andere blik op zwerfafval

Fadenka is kunstenares. Ze studeerde dit jaar af aan de HKU met een video-performance met de titel #squatgoals. Daarin introduceert zij een ‘schoonlooppak’. Hiermee wil ze de vraag opwerpen of we ook anders kunnen kijken naar afval.

09 januari 2019
Duurzaamheid

Hoe zit het nou precies in de kledingindustrie?

Er is nog steeds veel mis in de kledingindustrie. Te lage lonen, kinderarbeid, slechte arbeidsomstandigheden... Maar hoe zit het nou precies? En wat kun je er nou echt aan doen?

07 januari 2019
Liefde

“Gun elkaar je eigen ik, dat is de kracht van je relatie”

Als je Cees (76) en Marijke (58) Maree samen aan tafel ziet zitten, weet je al: dat zit wel goed. Ze maken grapjes en vullen elkaars zinnen aan. Zo in balans als nu zijn ze niet altijd geweest, maar zo dol op elkaar wel.

04 januari 2019
Geloven

Je bent wél baas in je brein

Professor André Aleman is een bekende neurowetenschapper, met een aantal boektitels op zijn naam over ons brein. Volgens hem zijn wij niet ons brein, maar kunnen we bewust kiezen hoe we ons gedragen.

03 januari 2019
Geloven

‘Psalm 23 staat op mijn been getatoeëerd’

Een sporter, zeker een topsporter, wil spelen. Zo ook Kenneth Vermeer, momenteel de tweede keus-keeper bij Feyenoord. “Ik voel me sterker omdat ik weet dat Hij achter me staat.”

01 januari 2019
Geloven

“Hoe geleerder je bent, hoe meer je moet toegeven dat er een God bestaat”

Harriette Verwey (66) is een bekende cardioloog, verbonden aan het Leids Universitair Medisch Centrum. Ze weet ontzettend veel over de werking van ons hart. Haar grote kennis versterkt haar geloof.

27 december 2018
Samenleving

Kerstkoekjes voor een brandweerman

Jeroen Barink (37) is heilssoldaat. In de Kerstnacht gaat hij langs bij ’nachtwerkers’ om ze namens het Leger des Heils een blijk van waardering te geven. Brandweer, ambulance, politie - allemaal hulpverleners die in de Kerstnacht niet bij hun familie rond de boom of in de kerk kunnen zitten. Waarom doet hij dat?

23 december 2018
Leven

Kerst in The Village

Ook in The Village in Rotterdam wordt Kerst gevierd. Vier prachtige vrouwen die hier met hun kinderen wonen, vertellen wat het Kerstfeest voor hen betekent.

21 december 2018
Samenleving

Roofless: band met daklozen en dominees

Elke maandag komt Roofless bij elkaar om te repeteren. Zoals de naam al zegt: een band met daklozen. Maar ook met muzikale officieren en medewerkers van het Leger des Heils. Iedereen die muziek kan maken is welkom.

20 december 2018
Leven

'Ik ben waarschijnlijk verhandeld'

De ouders van Esther dachten dat ze een weeskindje uit Bangladesh adopteerden. Maar nu wordt onderzocht of dat wel klopt. Esther is hoogstwaarschijnlijk één van de vele slachtoffers van georganiseerde kinderhandel in de jaren ’70.

17 december 2018
Samenleving

Een vrolijk kerstfeest voor iedereen

Kerst is fijn. Tijd doorbrengen met je familie, samen genieten, lekker eten en 's avonds misschien wel naar een kerstnachtdienst. Maar wanneer je iemand mist, alleen bent of problemen hebt, kan kerst juist een donkere tijd zijn. Kerst is daarom ook een tijd waarin je zelf een lichtje kunt zijn voor een ander. Lees onze tips!

13 december 2018
Geloven

Appen tijdens de kerkdienst

We kennen allemaal het uniform, maar weet jij hoe het eraan toe gaat bij een kerkdienst bij het Leger des Heils? Willemijn appt met kerkganger Natalie op een vroege zondagmorgen.

09 december 2018
Leven

‘Geld verdooft alleen maar’

Nadat Leroy drie overvallen pleegde, belandde hij in de gevangenis. Nu wast hij vol overgave de billen van bejaarden en wil hij met zijn muziek mensen verbinden en bemoedigen. “Als je gelooft dat je een slecht mens bent, ga je vanzelf slechte dingen doen.”

07 december 2018
Duurzaamheid

Scoor je kerstoutfit in de ReShare Store

Met Kerst trekken we onze mooiste kleren aan. Liefst met wat glitter en lekker sjiek. Toch?

05 december 2018
Duurzaamheid

Tips van Groene Piet

December is cadeautjes-maand. Hoe maak je Sinterklaas en Kerst duurzamer en goedkoper?

01 december 2018
Leven

'Verslaafd zijn is een eenzaam, oppervlakkig gebeuren'

Hij heeft alles wel meegemaakt. Sjak zeilt een rondje door de Amsterdamse grachten met Strijdkreet, en vertelt wat hij heeft geleerd van een leven vol drugs, drank en misbruik, maar ook muziek, theater en liefde.

29 november 2018
Liefde

‘Iedere morgen ligt ‘ie weer naast me’

Jos en Aad Schuurman zijn al 62 jaar getrouwd. Het geheim is een mix van genade, relativeringsvermogen en op moeilijke dagen een lief briefje in zijn broodtrommel stoppen. “Ik wil niet opscheppen, maar door de jaren heen is Jos nóg liever geworden.”

27 november 2018
Duurzaamheid

Klimaatbeheersing in jouw huis

Goed voor het milieu zorgen - is de overheid daar verantwoordelijk voor? Of is het iets waar je zelf aan kunt bijdragen? Strijdkreet inspireert je graag met kleine acties die je zelf in huis kunt toepassen en waarmee je jouw steentje bijdraagt in de strijd tegen de opwarming van de aarde.

24 november 2018