Recent

Samenleving

"De Homeless World Cup helpt mij mezelf ontwikkelen"

Elk jaar wordt de Homeless World Cup georganiseerd, het WK straatvoetbal. Acht dames en acht heren vertegenwoordigen Nederland, onder leiding van Life Goals Nederland. Veel voetballers werden geholpen door het Leger des Heils. Strijdkreet volgde de deelnemers tijdens de voorbereidingen en op het WK zelf. Vivian is één van hen.

21 augustus 2018
Leven

“Het liefst blijf ik binnen”

Wendy (33) woont al zeven jaar in Enschede en dat is een mijlpaal. In haar jeugd verhuisde ze heen en weer tussen tehuizen en pleeggezinnen nadat ze op haar zevende vrijwillig werd afgestaan. “Ik was te moeilijk volgens mijn moeder.”

18 augustus 2018
Samenleving

Wat sport met je doet

Het Leger des Heils steunt sport van harte. Sport helpt mensen om in hun eigen kracht te gaan staan. Wanneer je sport, ontdek en leer je.

16 augustus 2018
Geloven

‘Sommigen vragen of ik hun auto wil zegenen als ze de poort uitgaan’

Mocht zijn bataljon daadwerkelijk de wapens ter hand moeten nemen, dan staat legerpredikant Teun de Ridder in de frontlinie. “Als je wilt dat het geloof mensen verandert, dan moet je onder die mensen zijn.”

11 augustus 2018
Geluk

Op de rit

Fietsen maakt zijn hoofd rustig, zegt hij. Michael Schriek (32) werd tien maanden geleden opgepakt en kreeg de keus: óf achter de tralies, óf naar het Leger. Hij koos voor het Leger, en begon met het repareren van fietsen bij 50|50 Bike. Nu maakt hij alle Majoor-fietsen, repareert hij kapotte fietsen, loopt hij stage bij een fietsenmaker én heeft hij de Alpe d'HuZes gefietst.

10 augustus 2018
Geloven

Rieks heeft kanker en gelooft in God

Als je Rieks Hofman in het dagelijks leven tegenkomt, zie je een gezonde, vrolijke kerel met zin in het leven. Wat je niet meteen ziet, is dat hij slokdarmkanker heeft.

08 augustus 2018
Geluk

IJsjestijd

Het is zomer! En hoe... Tijd voor verfrissing, tijd voor ijsjes. Drie receptjes om ze zelf te maken. Deze zijn ook nog eens heel gezond!

06 augustus 2018
Leven

Sta op, meisjelief en droog je tranen af

Ze lijkt een klein zigeunermeisje. Blote voeten, een grote bos haar, en heel heldere ogen. “Ik wil precies voelen waar ik loop”, zegt ze. Ze heeft zelf veel definities van wie ze is (‘koningin automutilatie’, ‘dino-nerd’, ‘mengelmoesje’), maar Daphne Carrot (17) beschrijft zichzelf vooral als een gewoon meisje met een ongewoon leven.

04 augustus 2018
Leven

Bang voor de straat

Samira kreeg een angstaanval in de supermarkt en ontwikkelde straatvrees. Nu werkt ze zelf in een supermarkt en durft ze de straat weer op. Hoe overwon zij haar angst?

03 augustus 2018
Samenleving

5 tips om water te besparen

De hittegolf is nog niet voorbij. De overheid vraagt ons daarom om zuinig te zijn met water. Strijdkreet geeft je vijf tips om water te besparen.

01 augustus 2018
Liefde

De kinderdroom van een kunstenaar

"Mijn werk gaat over liefde. Over liefde die dichtbij is, over het verlangen ernaar of over liefde op verre afstand. Ik ben altijd een kunstenaar geweest."

30 juli 2018
Geloven

Mooie woorden | Goedertierenheid

Een ode aan het woord 'goedertierenheid'. Want wat betekent het?

26 juli 2018
Samenleving

Onderweg met Hans | Leven en laten leven

Hans is in zijn leven heel veel verschillende mensen tegen gekomen, met net zoveel meningen. Hij probeert zijn manier van denken voor te leven en anderen in hun waarde te laten. Leven en laten leven!

25 juli 2018
Geloven

'Het korps maakt mij meer mens'

Chris studeerde Plantenwetenschappen aan de Universiteit in Wageningen en zocht een kerk om zich bij aan te sluiten. Hij koos voor het korps van het Leger des Heils in Ede. Waarom voelt hij zich daar thuis?

22 juli 2018
Leven

‘Hij leeft eigenlijk voort in jou’

In 1998 verliezen Marten en Jacobien van Willigen hun zoontje Constantijn, op dat moment het eenjarige tweelingbroertje van Diederick. Het verlies blijft voor het hele gezin dagelijks voelbaar. “Als degene die is overgebleven, wil ik mijn ouders niet teleurstellen.”

17 juli 2018
Geloven

Mooie woorden | Ontferming

Een ode aan het woord 'ontferming'. Want wat betekent het?

11 juli 2018
Geloven

Van kampioen tot kapelaan

Jarenlang was Norvin Martina de beste ‘powerlifter’ van Nederland. Met doping, maar zonder God, kon hij net geen driehonderd kilogram tillen. Clean en mét God lukt dat wel. Dankzij dezelfde Goddelijke kracht doopte hij ruim 200 gedetineerden, in een zwembad in de beruchtste gevangenis van Curaçao. “Ze kenden de donkere wereld, ik kwam het licht brengen.”

04 juli 2018
Recht

Op de barricaden | tegen dierenleed

In de serie 'op de barricaden' vragen we bevlogen mensen waarom zij zich openlijk uitspreken tegen onrecht. Wesley voert actie tegen de vlees- en zuivelindustrie. Hij is al twintig jaar veganist en zet zich in om dierenleed te bestrijden. Waarom doet hij dat?

02 juli 2018
Geloven

Onderweg met Hans | Door de ogen van Jezus

Hans van Vliet is vaak veel en lang onderweg. Dat geeft hem tijd om na te denken.

01 juli 2018
Samenleving

Sacha diVodka

De regionale Kunst- en Theaterfestivals zijn begonnen. Voor de de tiende keer op rij tonen deelnemers, die op wat voor manier dan ook ondersteuning ontvangen van het Leger des Heils, hun talenten op het toneel. Jeffrey uit Spijkenisse trad op tijdens het Kunst- en Theaterfestival in Rotterdam en wel als 'drag queen'. Zijn verhaal is, net als van de andere deelnemers, een verhaal van hoop en een inspiratie om te worden wie je bent.

29 juni 2018