Recent

Geluk

Kerst vieren bij het Leger des Heils: ‘Meestal ga ik naar mijn moeder, maar dit jaar vier ik het hier’

Kerst vieren in een woonvoorziening van het Leger des Heils is voor veel mensen misschien ‘ver van hun bed’. Zonder familie of gezin de kerstdagen doorbrengen; dat moet wel heel lastig zijn. Maar veel van deze mensen hebben hier een nieuwe familie gevonden., Ze zijn thuis bij hun huisgenoten en begeleiders. En vieren graag samen Kerst.

24 december 2019
Geloven

Leroy’s leven veranderde in jeugddetentie: ‘In plaats van schepen te verbranden, wordt het dek nu geschrobd’

Het is guur weer op de strekdam. Aan beide kanten kletst het water tegen de stenen. Ik wacht op Leroy. We hebben afgesproken bij de ‘Hurkende Man’ die over het Markermeer uitkijkt. Af en toe slaan de regendruppels tegen mijn autoruit, maar de zon laat zich zowaar soms ook even zien. Als Leroy aan komt lopen, krijg ik door de harde wind mijn autodeur bijna niet open.

24 december 2019
Leven

OG3NE viert Kerstfeest in de Stad: ‘Het gaat erom dat je aan de ander hebt gedacht’

Tijdens Kerstfeest in de Stad zijn ook de meiden van OG3NE van de partij. De editie van 2019 wordt op 8 december in Maassluis opgenomen en uitgezonden op Eerste Kerstdag om 20.20 uur. Wij interviewden Lisa, Amy en Shelley over hun kijk op kerst.

23 december 2019
Samenleving

‘De liefde van mensen bij elkaar, dat vind ik zo mooi hier’

Overal staan dozen met kerstspullen en in de hoek van de zaal staat zelfs een klein kerstboompje met flikkerende lampjes. Ik zit nog niet eens, of er staat al een kopje koffie voor mijn neus.

17 december 2019
Leven

'Er is altijd hoop, ook al zie je het soms zelf niet'

Arscharee woont bij een project van begeleid wonen van het Leger des Heils. “Na alle tegenslagen in mijn leven, heb ik weer geleerd om hoop te hebben”.

06 december 2019
Recht

Moldaafse meisjes lakken nagels tegen mensenhandel

Christina heeft een professionele beautysalon in Chisinau, de hoofdstad van Moldavië. Moldavië is sinds de val van de Sovjet Unie het armste land van Europa. Armoede, corruptie en slecht beleid zorgen ervoor dat veel Moldaviërs slachtoffer worden van mensenhandel. Ook Christina belandde als tiener in de prostitutie. “Ik had echt geen keus. Net zoals zoveel meisjes als ik. Nog steeds."

02 december 2019
Liefde

‘Ik mocht nooit spelen van mijn moeder’

Ruim vier jaar geleden kwam Rens* (10) in het leven van Dionne en Chris*. In zijn jonge leventje heeft hij al veel meegemaakt. Zijn biologische moeder kon niet voor hem zorgen en er is geen contact met zijn vader. Toch twijfelde Dionne er niet aan om hem in haar gezin op te nemen. “Ik geloof dat God hem op ons pad gebracht heeft.”

06 november 2019
Samenleving

‘Ik weet hoe je zaadjes kunt planten’

Als Roma-kind werd Milutin Pavlovic door zijn ouders verplicht te stelen. Er waren dagen dat hij tienduizenden euro’s buitmaakte, maar heel vaak belandde hij ook in de gevangenis. Hij beterde zijn leven en helpt nu andere Roma hetzelfde te doen. “Dan zeg ik: hoe wil jij een autobedrijf starten als je niet eens weet hoe je belastingpapieren invult?”

05 november 2019
Geluk

‘Nu ben ik het, maar misschien ben jij het de volgende keer’

Op het Kunst en Theater Gala in Amsterdam droeg Jurneline een gedicht voor. Het Gala biedt deelnemers van het Leger een podium waardoor ze weer meer vertrouwen in zichzelf krijgen en talenten ontdekken waardoor ze weer in staat zijn te dromen over de toekomst. Dit is het verhaal achter haar gedicht.

26 september 2019
Leven

WK DAKLOZEN | "Ik vond het heerlijk om dakloos te zijn"

Lammieke deed een koprol op het speelveld, de eerste keer dat ze eindelijk scoorde op de Homeless World Cup. Ze is moeder van vier kinderen - waarvan één is overleden - en heeft haar man en drie kleintjes achtergelaten in Nederland. In de tien dagen die de Homeless World Cup in Wales duurt, gaat Lammieke (45) door een rollercoaster van emoties.

08 september 2019
Leven

WK DAKLOZEN | Van cocaïne naar Cardiff

Chris (24) is één van de deelnemers aan de Homeless World Cup in Wales dit jaar. Hij is langer verslaafd dan clean geweest in zijn leven. Wie hem volgt in de televisieserie 'Bureau Sport: WK Daklozen 2019' van BNNVARA, ziet hem vaak moeilijk kijken. Hij heeft veel last van blessures en vindt ’t nog best pittig, zo’n week met andere deelnemers in Cardiff. Wie zijn levensverhaal hoort, kan zich dat voorstellen. Een interview op het WK voor Daklozen.

02 september 2019
Recht

Ik werd uitgebuit in Groningen

Li werd onder valse voorwendselen van China naar Nederland gebracht. Ze werd uitgebuit in een massagesalon in Groningen. Zelfs nu ze van haar uitbuiter af is, is ze niet vrij. Lees hier haar verhaal en het verhaal van veel andere Chinese vrouwen in Nederland.

15 augustus 2019
Samenleving

Beter een goede buur

Danny en Martijntje van Baarle wonen met hun twee dochters en zoontje in een groot huis in Apeldoorn. Ze wonen naast zes jongeren van het Leger des Heils en zijn de mentorhuisouders van deze groep. Wat is dat en hoe werkt dat eigenlijk?

19 juni 2019
Leven

‘Ik zette de meeste tattoos toen ik in duisternis leefde’

Als kind werd Lydia gepest. Haar ouders scheidden, Lydia werd rebels en belandde op haar zeventiende voor vijf maanden in de jeugdgevangenis. “In mijn nek staat een oog met een traan. Als ik terugkijk op mijn leven, zie ik veel verdriet.”

16 juni 2019
Leven

‘Sommigen vinden het littekens, ik vind het kunst’

Bjorn heeft een bijzondere reden voor de inkttekeningen op zijn hoofd en gezicht: opvallen. En dat wil hij niet zomaar. “Deze tattoo geeft me het veilige gevoel dat er geen persoonsverwisseling kan plaatsvinden.”

28 mei 2019
Leven

‘Ik had graag opa willen zijn’

Gerard heeft geen strafblad, maar een strafboek, grapte de rechter, lang geleden. Inmiddels heeft hij z’n leven gebeterd. Z’n tattoos vertellen zijn verhaal. “Normaal betekent een traan-tatoeage dat je iemand hebt vermoord. Ik heb twee tranen laten zetten uit verdriet.”

23 mei 2019
Geloven

‘Pa is een energieverkoper, ik heb een kapotte cv-ketel’

Wekelijks duiken Cees en Joas van Wingerden de kroeg in. Als vader en zoon, maar zeker ook als vrienden. Cees, methodiekdocent aan de Christelijke Hogeschool Ede, is christen. Zoon Joas, journalist bij GPfans, is agnost: “Je komt soms over alsof ik met 1-0 achtersta.”

16 mei 2019
Samenleving

Cabaretier Roué Verveer: ‘De dood is er elke dag’

Cabaretier Roué Verveer is de koning van het relativeren, zonder dat hij onverschillig wordt. “Ik denk weleens dat ik door God naar de aarde ben gestuurd met een missie: mensen vrolijk maken.”

01 mei 2019
Geloven

‘Alles in ons leven is veranderd, behalve God’

In 2014 krijgen Dennis en Martine een heftig auto-ongeluk. Dennis belandt met een dwarslaesie in een rolstoel. Martine lijdt hersenschade, zoon Eljakim heeft een schedelbasisfractuur en het kindje dat het echtpaar verwacht, haalt het niet. “Tijdens de eerste ontmoeting met Wim zeiden we gelijk: we nemen jou niets kwalijk.”

22 april 2019
Leven

‘Ik wil een wandelend reclamebord zijn’

Arco Bot lag vanwege vergevorderde diabetes al zo’n tien keer op sterven. Zijn geloof houdt hem op de been. Zijn zeven tatoeages getuigen daarvan. “Sinds mijn tatoeages heb ik nooit meer op het randje gelegen.”

18 april 2019