Recent

Geluk

Maak een boekenstandaard met John

John werkt als meubelmaker in de werkplaats van 50|50 Wood in Zwolle. Hieronder legt hij stap voor stap uit hoe je zelf een eenvoudige boekenstandaard maakt.

17 april 2018
Geloven

Naar de kerk van Nanny

Er zijn duizenden mensen in Nederland die zondagmorgen, als de kerkklokken luiden, naar een speciaal gebouw gaan om daar hun geloof te vieren. Waarom doen die mensen dat en wat doen ze daar? In dit deel: kerkganger Nanny van de Evangelische gemeente.

15 april 2018
Duurzaamheid

Hier eindigt jouw tweedehands kleding

'Dat kan naar het Leger des Heils' - tien tegen één dat iemand bij jou thuis dat weleens heeft gezegd. Het Leger des Heils haalt al meer dan 100 jaar gebruikte kleding op.

14 april 2018
Geloven

Modellenwerk in uniform

Marlies werd als model gescout toen ze veertien was. Nu is ze twintig en reist ze de hele wereld over. Maar op zondagochtend gaat ze steevast naar de samenkomst in korps Leeuwarden.

13 april 2018
Geluk

Al een half leven beste vriendinnetjes

“Ze zijn er!” Bo rent naar de voordeur en spiekt door de kier naar buiten. De brede glimlach van Emma verschijnt en het giebelen begint. Emma (8) en Bo (8) zijn al de helft van hun leven vriendinnen en willen dat voor de rest van hun leven blijven.

10 april 2018
Geloven

"Voor ik het wist had ik al mijn aandelen verkocht"

Van multimiljonair naar een tientje op de bank. Edgar Neo vond God en gaf al zijn geld weg. Een serie over hedendaagse paradijsvogels: kleurrijke verschijningen met een sterk geloof.

09 april 2018
Geloven

Onderweg met Hans | Vrijwilligerswerk

Hans van Vliet geeft leiding aan het Leger des Heils in Nederland. Voor zijn werk is hij veel onderweg. En dat geeft hem tijd om na te denken.

08 april 2018
Leven

Ben Tiggelaar leert over terugval

In de opvang van het Leger des Heils in Amersfoort zitten twee mannen aan één bureau. Peter Dek woont in de kamer waar ze zitten. Ben Tiggelaar schreef het boek dat op tafel ligt.

03 april 2018
Geloven

"Als God bestaat, waarom zou Hij zoiets dan laten gebeuren?"

Pelle van der Zee (24) werd geboren in een heilssoldatenfamilie. In de zomer van 2006 veranderde zijn leven drastisch: zijn moeder overleed op 37-jarige leeftijd.

03 april 2018
Geloven

Wat is er goed aan Goede Vrijdag?

Je weet natuurlijk wel wat Goede Vrijdag is: de vrijdag voor Pasen waarop je misschien iets eerder weg mag van kantoor, klaar voor een heerlijk lang weekend waarin de lente wordt ingeluid. Of is er meer goeds aan deze dag?

30 maart 2018
Geloven

Onderweg met Hans | #ikziejou

Hans van Vliet geeft leiding aan het Leger des Heils in Nederland. Voor zijn werk is hij veel onderweg. En dat geeft hem tijd om na te denken.

25 maart 2018
Geloven

Naar de kerk van Talitha

Er zijn duizenden mensen in Nederland die zondagmorgen, als de kerkklokken luiden, naar een speciaal gebouw gaan om daar hun geloof te vieren. Waarom doen die mensen dat en wat doen ze daar? In dit deel van een nieuwe serie: kerkganger Talitha van Korps Haaglanden.

23 maart 2018
Samenleving

Empathie in uniform: op stap met heilssoldaat Huub

Wat doet een heilssoldaat de hele dag, en waarom eigenlijk? Een dag op stap met Huub naar de jaarlijkse breidag van het Leger des Heils.

20 maart 2018
Samenleving

We hebben je wat te vertellen

William Booth was honderd jaar geleden de grondlegger van het wereldwijde Leger des Heils. Zijn meest bekende speech, waarin hij vol passie zijn drijfveren uiteenzet, is nog steeds de basis van het Leger des Heils en de verhalen die we maken voor Strijdkreet.

16 maart 2018
Geloven

Hoe bewijs je in hemelsnaam dat je gelooft?

Hekmat vluchtte uit Afghanistan en werd in Nederland christen. Om een Nederlands paspoort te krijgen, moet hij aan de IND ‘bewijzen’ dat hij wel echt christen is. En dat is niet makkelijk.

12 maart 2018
Leven

Onderweg met Hans | Lievelingslied

Hans van Vliet geeft leiding aan het Leger des Heils in Nederland. Voor zijn werk is hij veel onderweg. En dat geeft hem tijd om na te denken.

11 maart 2018
Leven

Dit is mijn diagnose: LVB

In de serie 'Dit is mijn diagnose' bevragen we mensen over hun ziektebeeld. Herman is licht verstandelijk beperkt (LVB). Hoe is dat voor hem?

08 maart 2018
Samenleving

Vijf vragen aan een verslaafde | Annie

Een zware verslaving roept vaak vragen op. Hoe heeft dat kunnen gebeuren, hoe moeilijk kan het afkicken zijn, en is het iemands eigen schuld of niet? Strijdkreet stelt vijf vragen aan verschillende mensen die verslaafd zijn. Annie (58) is verslaafd aan alcohol en harddrugs.

07 maart 2018
Samenleving

De straat of het podium

Soraya deed dit jaar mee met The Voice of Holland en speelt een in The Passion. In het dagelijks leven werkt ze bij het Leger des Heils.

06 maart 2018
Samenleving

Noraly met soep door de Bijlmer

Oud journaal-presentatrice Noraly Beyer mocht aan den lijve ondervinden hoe heilzaam warme soep is voor lichaam en geest in bar winterweer."

06 maart 2018