Recent

Recht

’We hebben een platform nodig, geen bankje achterin’

Als ‘survivor’ van mensenhandel weet de Ugandese Malaika als geen ander hoe lastig het is om in Nederland van slachtoffer naar succesverhaal te groeien. Haar kennis en ervaring zijn onmisbaar bij het bestrijden van een internationale gruwelijke werkelijkheid.

17 oktober 2018
Geloven

"God heb ik niet gezien"

Begin dit jaar vertelde Jannica van Barneveld (29) hier over haar burn-out. Daarna stortte haar leven pas echt in. Een auto-immuunziekte werd haar bijna fataal; de nieuwe levensreddende lever had geen halve dag later moeten komen. Hoe gaat het nu met haar? “Mijn carrière, geld of schoonheidsideaal stonden niet aan m’n bed om me te troosten.”

16 oktober 2018
Leven

"Ik weet wat het is om eenzaam te zijn"

Sylvana (33) heeft een moeilijke tijd achter de rug met een gewelddadige partner, gevangenisstraf en uithuisplaatsing van haar kinderen. Als vrijwilliger bij Bij Bosshardt helpt ze mensen die net zo eenzaam zijn als zij was.

02 oktober 2018
Samenleving

De Majoor Bosshardtprijs gaat dit jaar naar Stichting Het Vergeten Kind!

Ambassadeur Angela Schijf nam op vrijdag 14 september de prijs in ontvangst tijdens het Kunst- en Theatergala van het Leger des Heils in Amsterdam.

28 september 2018
Geluk

De kunst van Gordon

‘Just keep on keeping on’ hangt er aan de wand van zijn kamer in Huis en Haard. Gordon woont bij het Leger des Heils, waar zijn slaapkamer ook zijn atelier is. Grote kleurige doeken hangen en staan rondom zijn bed. Hoe hij hier is beland is een heel verhaal, maar liever vertelt hij over zijn kunst.

27 september 2018
Leven

'Fear is not the end'

Nina en Ashley deden vorig jaar mee aan het Kunst- en Theatergala in de AFAS Live in Amsterdam. Meer dan 3.500 mensen waren getuige van een prachtig optreden.

14 september 2018
Samenleving

Waarom vrijwilligerswerk goed voor je is

Vrijwilligerswerk doen is goed voor je gezondheid en geluksniveau. Jaja, dat zeggen wij van het Leger des Heils zeker om nieuwe vrijwilligers te lokken? Tuurlijk, dat zou mooi zijn.. Maar het is ook echt waar!

13 september 2018
Samenleving

Totdat iedereen weer lacht

Het koortje van BijBosshardt Almere Buiten klinkt goed, maar is vooral bedoeld om mensen weer te laten dromen. En om te verbinden, tussen ex-gedetineerden en ouderen bijvoorbeeld.

11 september 2018
Samenleving

BUITENSPELERS

Het Leger des Heils heeft in samenwerking met Life Goals een documentaire gemaakt: Buitenspelers. Over scoren en op je bek gaan.

07 september 2018
Samenleving

5 kleine dingen die je voor een ander kunt doen

We hebben elkaar nodig om de wereld mooier te maken. Maar soms is het te druk of voelt het als te veel on vrijwilligerswerk te gaan doen, om vegetariër te worden, of om een deel van je geld aan de armen te geven. Daarom hier een lijstje met kleine dingen die je voor een ander kunt doen. 'Niet het vele is goed, maar het goede is veel.'

04 september 2018
Geloven

Mooie woorden | zalig

Een ode aan het woord 'zalig'. Want wat betekent het?

29 augustus 2018
Geluk

Op de rit

Fietsen maakt zijn hoofd rustig, zegt hij. Michael Schriek (32) werd tien maanden geleden opgepakt en kreeg de keus: óf achter de tralies, óf naar het Leger. Hij koos voor het Leger, en begon met het repareren van fietsen bij 50|50 Bike. Nu maakt hij alle Majoor-fietsen, repareert hij kapotte fietsen, loopt hij stage bij een fietsenmaker én heeft hij de Alpe d'HuZes gefietst.

22 augustus 2018
Samenleving

"De Homeless World Cup helpt mij mezelf ontwikkelen"

Elk jaar wordt de Homeless World Cup georganiseerd, het WK straatvoetbal. Acht dames en acht heren vertegenwoordigen Nederland, onder leiding van Life Goals Nederland. Veel voetballers werden geholpen door het Leger des Heils. Strijdkreet volgde de deelnemers tijdens de voorbereidingen en op het WK zelf. Vivian is één van hen.

21 augustus 2018
Geluk

Jimmy staat straks in AFAS Live

Elk jaar organiseert het Leger des Heils het Kunst- en Theatergala in AFAS Live in Amsterdam. Cliënten van allerlei verschillende projecten binnen het Leger laten deze avond hun talenten zien. Een prachtige avond voor de mensen in de zaal, maar ook een heel belangrijke avond voor de artiesten op het podium.

20 augustus 2018
Leven

“Het liefst blijf ik binnen”

Wendy (33) woont al zeven jaar in Enschede en dat is een mijlpaal. In haar jeugd verhuisde ze heen en weer tussen tehuizen en pleeggezinnen nadat ze op haar zevende vrijwillig werd afgestaan. “Ik was te moeilijk volgens mijn moeder.”

18 augustus 2018
Samenleving

Wat sport met je doet

Het Leger des Heils steunt sport van harte. Sport helpt mensen om in hun eigen kracht te gaan staan. Wanneer je sport, ontdek en leer je.

16 augustus 2018
Geloven

‘Sommigen vragen of ik hun auto wil zegenen als ze de poort uitgaan’

Mocht zijn bataljon daadwerkelijk de wapens ter hand moeten nemen, dan staat legerpredikant Teun de Ridder in de frontlinie. “Als je wilt dat het geloof mensen verandert, dan moet je onder die mensen zijn.”

11 augustus 2018
Geloven

Rieks heeft kanker en gelooft in God

Als je Rieks Hofman in het dagelijks leven tegenkomt, zie je een gezonde, vrolijke kerel met zin in het leven. Wat je niet meteen ziet, is dat hij slokdarmkanker heeft.

08 augustus 2018
Geluk

IJsjestijd

Het is zomer! En hoe... Tijd voor verfrissing, tijd voor ijsjes. Drie receptjes om ze zelf te maken. Deze zijn ook nog eens heel gezond!

06 augustus 2018
Leven

Sta op, meisjelief en droog je tranen af

Ze lijkt een klein zigeunermeisje. Blote voeten, een grote bos haar, en heel heldere ogen. “Ik wil precies voelen waar ik loop”, zegt ze. Ze heeft zelf veel definities van wie ze is (‘koningin automutilatie’, ‘dino-nerd’, ‘mengelmoesje’), maar Daphne Carrot (17) beschrijft zichzelf vooral als een gewoon meisje met een ongewoon leven.

04 augustus 2018