Recent

Leven

Uit zijn bed voor koffie

Een jaar terug leefde Joseph nog op straat. Nu zet hij je kopje koffie bij 50|50 Coffee in Amersfoort. Voor hem een reden om uit bed te kunnen komen. "Ik hou eigenlijk helemaal niet van koffie."

11 december 2018
Geloven

Appen tijdens de kerkdienst

We kennen allemaal het uniform, maar weet jij hoe het eraan toe gaat bij een kerkdienst bij het Leger des Heils? Willemijn appt met kerkganger Natalie op een vroege zondagmorgen.

09 december 2018
Leven

‘Geld verdooft alleen maar’

Nadat Leroy drie overvallen pleegde, belandde hij in de gevangenis. Nu wast hij vol overgave de billen van bejaarden en wil hij met zijn muziek mensen verbinden en bemoedigen. “Als je gelooft dat je een slecht mens bent, ga je vanzelf slechte dingen doen.”

07 december 2018
Duurzaamheid

Scoor je kerstoutfit in de ReShare Store

Met Kerst trekken we onze mooiste kleren aan. Liefst met wat glitter en lekker sjiek. Toch?

05 december 2018
Duurzaamheid

Tips van Groene Piet

December is cadeautjes-maand. Hoe maak je Sinterklaas en Kerst duurzamer en goedkoper?

01 december 2018
Leven

'Verslaafd zijn is een eenzaam, oppervlakkig gebeuren'

Hij heeft alles wel meegemaakt. Sjak zeilt een rondje door de Amsterdamse grachten met Strijdkreet, en vertelt wat hij heeft geleerd van een leven vol drugs, drank en misbruik, maar ook muziek, theater en liefde.

29 november 2018
Liefde

‘Iedere morgen ligt ‘ie weer naast me’

Jos en Aad Schuurman zijn al 62 jaar getrouwd. Het geheim is een mix van genade, relativeringsvermogen en op moeilijke dagen een lief briefje in zijn broodtrommel stoppen. “Ik wil niet opscheppen, maar door de jaren heen is Jos nóg liever geworden.”

27 november 2018
Duurzaamheid

Klimaatbeheersing in jouw huis

Goed voor het milieu zorgen - is de overheid daar verantwoordelijk voor? Of is het iets waar je zelf aan kunt bijdragen? Strijdkreet inspireert je graag met kleine acties die je zelf in huis kunt toepassen en waarmee je jouw steentje bijdraagt in de strijd tegen de opwarming van de aarde.

24 november 2018
Samenleving

'Ik wil graag iets teruggeven aan de maatschappij'

Het Leger des Heils draait voor een belangrijk deel op een leger aan vrijwilligers. Vele tienduizenden mensen zetten zich wekelijks belangeloos in voor anderen.

20 november 2018
Samenleving

Hoe is het om gedetineerde te zijn?

Hoe is het om in de gevangenis te zitten? Wat mis je het meest van buiten? Strijdkreet vroeg het aan verschillende mensen achter de tralies van PI Zutphen.

16 november 2018
Samenleving

‘Ik leer hier de mens zien achter de eerste indruk’

Pieter-Jan Rodenburg zegde begin dit jaar zijn vaste baan als journalist op om zich volledig te wijden aan ‘Taste!’, de leefgemeenschap waarin hij woont. Samen met zijn huisgenoten biedt hij wijkbewoners een warme plek. “Deze plek heeft me van mijn mensenvrees afgeholpen.”

13 november 2018
Leven

'Alleen thuiszitten - daar is niks aan'

"Je hebt gewassen, gestreken, de boel aan kant. Wat moet je dan doen?" De eenzaamheid en verveling zorgde er bij Jago (66) voor dat hij stevig ging drinken. Vijftien biertjes op een dag. Tot hij door mensen werd uitgenodigd voor een korpsdienst.

09 november 2018
Duurzaamheid

Eten uit de vuilnisbak

Theo is freegan. Dat betekent dat hij zo weinig mogelijk nieuwe spullen en boodschappen wil kopen, en zoveel mogelijk wil leven van wat een ander weggooit. Hij is namelijk tegen verspilling.

07 november 2018
Geluk

Eelke wil geen smartphone

Eelke belt en sms’t met een oude mobiele telefoon, zo eentje met een toetsenbord. Appen en op een route van Google Maps lopen zitten er voor hem niet in: hij wíl geen smartphone hebben. Waarom niet?

04 november 2018
Geluk

Op een voetbalveldje in Rotterdam

Een groepje vrouwen verzamelt zich bij een voetbalveldje in Rotterdam. Het is vroeg in de avond, de kinderen zijn mee. Ze begroeten elkaar met dikke knuffels en een boel gelach. Twee keer per week speelt hier het damesvoetbalteam van het Leger des Heils.

31 oktober 2018
Leven

Mirte is 22 mensen

Mirte was nog maar heel jong toen ze al een poging tot zelfdoding deed. Maar was zij het wel? Door heftige trauma's heeft Mirte 22 persoonlijkheden in haar hoofd. En sommige daarvan willen dood.

23 oktober 2018
Duurzaamheid

Een vegetarisch Leger des Heils

Als het aan de oprichters van het internationale Leger des Heils had gelegen, had het hele Leger geen vlees gegeten. Familie Booth, die aan de wieg stonden van de beweging, was overtuigd vegetariër. Inspiratie voor nu?

22 oktober 2018
Leven

Wat een vechtscheiding met je kind doet

Helaas gebeuren de meeste scheidingen niet in goede vrede. Die ruzies veroorzaken schade bij de kinderen. Hoe beperk je die schade? Gedragswetenschapper Tara Meerveld geeft advies.

20 oktober 2018
Recht

’We hebben een platform nodig, geen bankje achterin’

Als ‘survivor’ van mensenhandel weet de Ugandese Malaika als geen ander hoe lastig het is om in Nederland van slachtoffer naar succesverhaal te groeien. Haar kennis en ervaring zijn onmisbaar bij het bestrijden van een internationale gruwelijke werkelijkheid.

17 oktober 2018
Recht

Wat doet het Leger des Heils tegen mensenhandel?

Het Leger des Heils strijdt al sinds zijn oprichting tegen misbruik en uitbuiting van mensen. Toch is het speciale programma op het gebied van anti-human trafficking van het Leger in Europa nog niet zo oud. Directeur Welzijns-en Gezondheidszorg Cornel Vader legt uit hoe het Leger vandaag zo goed mogelijk mensenhandel probeert te bestrijden.

12 oktober 2018