Donkere dagen. Maar ook Sinterklaas en Kerst. Strijdkreet heeft een selectie gemaakt met verhalen over het Kerstfeest, maar ook over eenzaamheid en door donkere dagen heenkomen. Pak een warme kop koffie of chocolademelk en laat je inspireren.

Samenleving

Kerstkoekjes voor een brandweerman

Jeroen Barink (37) is heilssoldaat. In de Kerstnacht gaat hij langs bij ’nachtwerkers’ om ze namens het Leger des Heils een blijk van waardering te geven. Brandweer, ambulance, politie - allemaal hulpverleners die in de Kerstnacht niet bij hun familie rond de boom of in de kerk kunnen zitten. Waarom doet hij dat?

23 december 2018
Geluk

Licht is leven

De favoriete lichtmomenten van boswacht Evert zijn aan de randen van de dag, bij zonsopgang en zonsondergang. “Als ik ’s avonds de zon zie ondergaan, word ik onrustig van binnen. Dan zeg ik tegen mijn vrouw: sorry, ik ben een kwartiertje weg. Dan móet ik er even bij zijn.”

19 december 2016
Samenleving

Er komt geen vrede op aarde

Oorlogsverslaggever Arnold Karskens reageert op bekende uitspraken over vrede. Volgens hem komt er nooit vrede op aarde.

24 december 2015
Duurzaamheid

Tips van Groene Piet

December is cadeautjes-maand. Hoe maak je Sinterklaas en Kerst duurzamer en goedkoper?

01 december 2018
Geloven

Kerstverhaal | Zomaar voor niks

Wat is er nu fijner dan - tijdens het uitbuiken bij de kerstboom - een échte kerstvertelling? Strijdkreet selecteerde een mooi verhaal van Johan Frinsel en bewerkte dit voor jou.

25 december 2017
Geloven

Kerstboodschap Generaal André Cox

Generaal André Cox geeft leiding aan het Leger des Heils wereldwijd. In deze tijd van nare gebeurtenissen en nepberichten is er gelukkig ook nog goed nieuws, zo zegt hij in zijn kerstboodschap voor ons (ondertiteling beschikbaar).

19 december 2017
Liefde

De eerste Kerst zonder Mart

Frouckje (41) van der Wal verloor begin dit jaar haar man aan een hersentumor. Vorig jaar beleefden zij hun laatste Kerstfeest samen. Deze Kerst zal zonder Mart zijn.

14 december 2017
Geloven

Het Kerstverhaal

Het kerstverhaal, hoe ging dat ook alweer? Zeven personen lezen het je voor. Strijdkreet wenst iedereen een vredevol Kerstfeest!

23 december 2017
Geloven

Anne | Deel 2

Anne Nijenhuis is plaatselijk officier bij het Leger des Heils. Hij is als geestelijk werker verbonden aan het Korps in Emmeloord. Hij vertelt over zijn eerste kerstfeest en over zijn leven daarna.

10 december 2017
Leven

"Ik dank God op mijn blote knieën dat ik het kan navertellen"

In Kerstfeest op de Dam doet Nicol haar heftige verhaal. Zangeres Leona Philippo liep een dagje met haar mee bij de ReShare Store. Meer zien? De uitzending is op Eerste Kerstdag om 20.20! Lees hier haar verhaal.

14 december 2017
Geloven

Mary, did you know?

Ooit, ruim 2.000 jaar geleden, was er een jonge vrouw: Maria. Ze wist dat ze de moeder van de Verlosser zou worden – dat was haar verteld. Maar wat wist ze nu eigenlijk echt? En wat heeft Charissa daarmee te maken?

20 december 2017
Samenleving

Do zingt samen voor altijd

Do zingt bij Kerstfeest op de Dam. Daarvoor ontmoette ze Vanessa, die na zestien jaar een leven van prostitutie en heroïne de rug toe keerde.

19 december 2017
Samenleving

Dwight zingt voor René

Dwight zingt op Kerstfeest op de Dam een liedje voor René, die zijn drugsverleden achter zich heeft gelaten. Kijk je uitzending mee? Eerste kerstdag, 20:20 op NPO 1.

21 december 2017
Samenleving

Een vrolijk kerstfeest voor iedereen

Kerst is fijn. Tijd doorbrengen met je familie, samen genieten, lekker eten en 's avonds misschien wel naar een kerstnachtdienst. Maar wanneer je iemand mist, alleen bent of problemen hebt, kan kerst juist een donkere tijd zijn. Kerst is daarom ook een tijd waarin je zelf een lichtje kunt zijn voor een ander. Lees onze tips!

13 december 2018