Wat sport met je doet

Het Leger des Heils steunt sport van harte. Sport helpt mensen om in hun eigen kracht te gaan staan. Wanneer je sport, ontdek en leer je.

Gepubliceerd: 16 augustus 2018 in Samenleving Tekst:  Beeld: Bertina Kramer
Leger des heils

Wat het Leger des Heils met sport heeft

Het Leger des Heils heeft verschillende vrijetijdsprogramma's, speciaal gemaakt voor cliënten. Deze programma's zijn bedoeld om mensen te helpen na te denken over 'wat doe ik in mijn vrije tijd'. Ze helpen om in een structuur van een activiteit te komen (acteren, fotograferen, muziek, voetballen, zwemmen, hardlopen, paardrijden, wandelen enz.) met als doel: weten wat je moet doen op het moment dat je je verveelt en geneigd bent terug te vallen in oud gedrag.

Sport en beweging is een van die programma's. Sport helpt mensen om in hun eigen kracht te gaan staan. In het onderstaande filmpje vertellen deelnemers van een Lifegoals Evenement wat sport met hen doet. (tekst gaat onder het filmpje verder)

De kracht van sport

Sporten brengt je positieve waardering en een beter zelfbeeld. Beide zijn nodig om stappen te kunnen zetten die nodig zijn in het traject van een cliënt. Een droom te hebben. Een droom hebben is belangrijk: zonder stip op de horizon wordt je leven vlak en doelloos. Maar het leert je ook dat niet elke droom werkelijkheid wordt. Niet alles wat je je voorneemt, is haalbaar.

Het Leger des Heils werkt samen met onder meer gemeentelijke sportbureaus, sportverenigingen en Stichting Life Goals.