Noraly met soep door de Bijlmer

Oud journaal-presentatrice Noraly Beyer mocht aan den lijve ondervinden hoe heilzaam warme soep is voor lichaam en geest in bar winterweer."

Gepubliceerd: 06 maart 2018 in Samenleving Tekst:  Beeld: Jan Pool
Leger des heils

“Hongerige magen hebben geen oor voor het Evangelie," ontdekte oprichter van het Leger des Heils William Booth. Met een warme kom soep en een luisterend oor trekken de vrijwilligers op de Soepbus er een aantal keren per week op uit om de helpende hand te bieden aan dak- en thuislozen. De 'clientèle' bestaat uit mensen zonder dak boven hun hoofd, die vaak bovendien kampen met verslavingen of een slechte gezondheid. De soep, koffie, brood en soms ook warme kleding en dekens voorzien in de eerste levensbehoeften en vormen een eerste stap op weg naar verbetering.

Noraly Beyer ging mee met de soepbus

Oud-journaalpresentatrice Noraly Beyer ging een dagje mee: "De slogan ‘Soup Soul Salvation’ van het Leger des Heils kende ik niet. Tot ik, op de koudste dag tot nu toe in 2018, aan den lijve mocht ondervinden hoe heilzaam warme soep is voor lichaam en geest in bar winterweer. Zeker wanneer je dak- of thuisloos bent. In hartje Bijlmer hielp ik mee met het uitdelen van soep en boterhammen vanuit de Soepbus van het Leger. Ik heb veel bewondering voor het werk van het Leger des Heils. Wat zij doen voor mensen die hulp nodig hebben, is bepaald geen koud kunstje." Bij het Leger des Heils werken veel professionals en vrijwilligers. Ook meehelpen? Kijk op legerdesheils.nl/helpen