Modellenwerk in uniform

Marlies werd als model gescout toen ze veertien was. Nu is ze twintig en reist ze de hele wereld over. Maar op zondagochtend gaat ze steevast naar de samenkomst in korps Leeuwarden.

Gepubliceerd: 13 april 2018 in Geloven Tekst:  Beeld: Bertina Kramer
Leger des heils

Marlies: "Ik leef mijn droom. Ik reis de hele wereld over, kom op fantastische plekken en ontmoet heel veel mensen van verschillende culturen. Het begon op mijn veertiende, toen ik op vakantie was met mijn ouders en gescout werd. En nu werk ik al drie jaar fulltime als model. Al is mijn leven niet zo glamourous als veel mensen denken, hoor!"

Jezelf omarmen
"De wereld waar ik in werk is enorm creatief. Ik geniet daar echt van. Ik kom zoveel aparte en 'eigen' mensen tegen. Mensen die zichzelf zijn en zich niks aantrekken van wat een ander daarvan vindt. Ik denk dat je daar in de fashionindustrie echt de kans voor krijgt. Dat vind ik enorm belangrijk, dat je mag zijn wie je bent. Dat is waar ik in geloof en wat ik nog steeds aan het leren ben: we moeten onszelf helemaal omarmen."

"Ik ben vaak lang van huis, moet in shape blijven en probeer allerlei crèmetjes uit om m'n huid onder controle te krijgen. Maar vooral het leren omgaan met een constante vergelijking, en om mijn geluk niet te laten afhangen van mijn succes, is keihard werken. Ik denk dat ik dit pas echt begon te leren tijdens de London Fasionweek. Ik had daar vijftien castings per dag, vijf dagen lang. Voor mijn gevoel kwam er totaal niets uit. Ik belde m'n moeder en zij zei: 'Stop er maar mee. Het is het niet waard om er ongelukkig van te worden'. Ze had gelijk. Niet dat ik er mee moest stoppen, wel dat ik mijn mindset moest veranderen. En dat is iets waar we met z'n allen mee moeten dealen, dat geldt echt niet alleen voor modellen."

Een gelukkig leven
"Ik kan dit echt niet alleen. En ik hoef dit ook niet alleen te doen. Voordat ik een vliegtuig instap bid ik even tot God. Omdat ik geloof dat Hij erbij is. En ik heb hele lieve ouders, een vriend en zusje bij wie ik altijd terecht kan. Zij betekenen alles voor me.

Natuurlijk heb ik de droom om campagnes te doen voor Chanel, ‎Estée Lauder of L'Oréal. Of een van de Angels te worden van Victoria's Secret en een topmodel te zijn. Wie wil dat nou niet? Maar er zijn niet voor niks maar tien Angels. En daarom focus ik me op een gelukkig leven. En het gelukkigste word ik van tijd doorbrengen met de mensen die ik liefheb!"