Je ontmoet zoveel mensen, met zoveel verhalen

Ingrid Kroon hoort al jaren bij de vaste vrijwilligersgroep van de Bij Bosshardt in Almere. Ze vindt het heerlijk om meerdere keren per week voor de mensen uit de buurt te koken.

Gepubliceerd: 11 oktober 2018 in Samenleving Tekst: 
Leger des heils

De vrijwilligers proberen er echt iets bijzonders van te maken. Neem nou het voorgerecht: "Een warm camembertje op een bedje van sla met een likje rode jam". Het misstaat niet in een sterrenrestaurant, maar je krijgt het Bij Bosshardt.

Na een middag koken, komen om een uur of vijf de eerste gasten binnen. Omdat het gebouw vlak naast een ouderencentrum staat, is de gemiddelde leeftijd aan de hoge kant, maar mensen van alle leeftijden komen hier bij elkaar. Als eerste komen een moeder en haar kindje binnen. Je ziet duidelijk dat ze al eerder geweest zijn. Iedereen begroet elkaar en maakt een praatje. Je kunt hier eten, maar het is zeker geen restaurant. Bij Bosshardt is een thuis! Een bijzonder soort huiskamer in de buurt. Je kunt lekker neerploffen op de bank naast een wildvreemde, of lekker de tuin in wandelen voor het laatste nieuws. Gewoon alsof je thuis bent, niet alleen, maar met al je vrienden.

Het contact met de mensen is voor Ingrid het belangrijkst. Met haar collega’s, maar zeker ook met de mensen uit de buurt. “Iedereen heeft zijn eigen verhaal, zijn eigen dingetje.”

“Gewoon lekker kletsen, heerlijk!”

Wil je ook vrijwilliger bij het Leger des Heils worden? Kijk op de website!