'Ik wil graag iets teruggeven aan de maatschappij'

Het Leger des Heils draait voor een belangrijk deel op een leger aan vrijwilligers. Vele tienduizenden mensen zetten zich wekelijks belangeloos in voor anderen.

Gepubliceerd: 20 november 2018 in Samenleving Tekst: 
Leger des heils

Frank Kramer is één van deze kanjers. Twee jaar geleden zat hij thuis en had niks te doen. Bij Loods 13 in Amersfoort vond hij een prachtige vrijwilligersbaan. Frank wilde ‘iets teruggeven aan de maatschappij.’ Nu is hij vier dagen per week te vinden in Loods 13.

Loods 13 haalt gebruikte meubels op bij mensen die ze niet meer nodig hebben en geeft ze daar door aan iemand die een nieuwe start maakt. Complete inrichtingen wisselen hier van eigenaar.

Frank is een echte regelaar. Hij doet de planning en stuurt de andere vrijwilligers aan. Van achter zijn computer overziet hij alles. Wat voor spullen komen er binnen? Wie gaat het ophalen? En wie kunnen we er blij mee maken?
Omdat hij last van zijn rug heeft, kan Frank zelf geen zware meubels tillen.

Vandaag stuurt hij drie mannen met een volle bus naar Utrecht. Zij gaan meubels brengen bij een meneer die jaren op straat leefde, maar nu weer een eigen huisje heeft. Er heerst een vrolijke sfeer in Loods 13. Ze vinden het allemaal fantastisch om iemand gelukkig te maken met een totale inrichting. ‘s Morgens gaat de eerste lading en ‘s middags brengen ze de rest van de spullen. Win-win! De vrijwilligers vinden het fantastisch en de man in Utrecht kan zijn geluk ook niet op.

Binnenkort verhuist Loods 13 naar Utrecht. Dat is voor Frank en de andere vrijwilligers geen probleem, zij verhuizen gewoon mee. Overdag, dan.