Jimmy staat straks in AFAS Live

Elk jaar organiseert het Leger des Heils het Kunst- en Theatergala in AFAS Live in Amsterdam. Cliënten van allerlei verschillende projecten binnen het Leger laten deze avond hun talenten zien. Een prachtige avond voor de mensen in de zaal, maar ook een heel belangrijke avond voor de artiesten op het podium.

Gepubliceerd: 20 augustus 2018 in Geluk Tekst: Niels Gerstel

Voor de deelnemers een hoogtepunt in het jaar. Na maanden, soms jaren, van oefenen, studeren en herhalen, mogen zij het 3000-koppige publiek hun act laten zien. Voor velen een droom die uitkomt en een enorme boost voor het zelfvertrouwen.

In aanloop naar het gala vinden door het hele land Kunst- en Theaterfestivals plaats. Deze festivals zijn ontstaan vanuit de vrijetijdsprogramma’s voor de cliënten. Het Leger wil mensen niet alleen helpen met hun problemen, maar wil ze ook helpen nieuwe invulling te geven aan hun leven. Wat moet je doen als je weer op jezelf woont? Hoe kun je actief in je omgeving worden? Hoe krijg je nieuwe vrienden?

De gouden envelop

Een aantal deelnemers met een bijzondere act krijgt een uitnodiging om op het hoofdpodium van AFAS Live op te treden. Wekenlang wordt er door de deelnemers uitgekeken naar zo'n Gouden Envelop.

Jimmy en Rodger uit Amsterdam zijn bij de gelukkigen. Met een lied over de Molukken hebben zij de jury weten te overtuigen. Het verrassingsteam zocht hen bij Jimmy thuis op, tijdens een repetitie. Hij woont sinds kort weer op zichzelf. Dat vindt hij fantastisch, maar hij is ook vaak alleen. Jimmy is tot tranen geroerd dat hij met het lied over zijn Molukken mag optreden tijdens het gala. Maar dat vindt hij nog niet eens het mooiste: dat is, dat hij eindelijk een huis vol visite heeft.