Een vrolijk kerstfeest voor iedereen

Kerst is fijn. Tijd doorbrengen met je familie, samen genieten, lekker eten en 's avonds misschien wel naar een kerstnachtdienst. Maar wanneer je iemand mist, alleen bent of problemen hebt, kan kerst juist een donkere tijd zijn. Kerst is daarom ook een tijd waarin je zelf een lichtje kunt zijn voor een ander. Lees onze tips!

Gepubliceerd: 13 december 2018 in Samenleving Tekst: 
Leger des heils

1. Eet een oliebol

Trakteer een straatkrantverkoper op een warme oliebol. Sowieso is olieballen bakken en uitdelen altijd een goede idee.

2. Stuur een kerstkaartje

Stuur een kerstkaartje. Daar maak je altijd iemand blij mee! Extra leuk is om een kerstkaartje te sturen naar mensen die nooit een kaartje krijgen (bijvoorbeeld de bewoners van een locatie van het Leger des Heils).

3. Geef je kerstpakket weg

Krijg je elk jaar een kerstpakket, maar heb je het zelf niet per se nodig? Geef het weg aan iemand die er wel blij mee is of dit jaar geen kerstpakket krijgt.

4. Geef iets van je tijd

Is er iets dat jij goed kunt? Ben je bijvoorbeeld kapper, nagelstylist of kun je goed naaien of bakken? Kom kerstkransjes brengen, een ochtendje gratis knippen of kleding repareren in een Bij Bosshardt. Of kom gewoon een spelletje doen met de bezoekers!

5. Nodig iemand uit

Maak een plekje vrij aan je kersttafel en nodig iemand uit die alleen is met Kerst. Of neem iemand mee naar een kerstfilm in de bioscoop.

6. Shop een kerstoutfit

Ken je iemand die het (dit jaar) niet breed heeft of financiele problemen heeft? Nodig hem of haar uit om een kerstoutfit te shoppen met jou. Jij betaalt.

7. Koop een kerstcadeautje

Koop een kerstcadeautje en geef het aan iemand die het niet verwacht. De dakloze op straat die je vaak passeert, de caissiere in de supermarkt waar je je boodschappen altijd doet, de buurman van wie je weet dat hij wel wat aandacht kan gebruiken.