Bak een cake met Evelien

Evelien werkt in de keuken van 50|50 Food in Almere. Dit werk is onderdeel van haar re-integratie door het Leger des Heils. Ze leerde onder andere een lekkere chocoladecake te maken. Ze legt stap voor stap uit hoe jij dat ook kunt.

Gepubliceerd: 20 oktober 2017 in Geluk Tekst: Willemijn de Jong Beeld: Willemijn de Jong
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Wat heb je nodig? 200 gram suiker, 125 gram zelfrijzend bakmeel, 2 eetlepels cacaopoeder, 2 eieren, een halve theelepel vanille-extract, 125 ml melk en 75 gram gesmolten boter. Wat heb je nodig? 200 gram suiker, 125 gram zelfrijzend bakmeel, 2 eetlepels cacaopoeder, 2 eieren, een halve theelepel vanille-extract, 125 ml melk en 75 gram gesmolten boter.
Doe alle droge ingrediënten in een kom. Doe alle droge ingrediënten in een kom.
Ook de cacaopoeder. Ook de cacaopoeder.
Mix het goed. Mix het goed.
Voeg de eieren toe. Voeg de eieren toe.
Voeg de gesmolten boter, het vanille-extract en melk toe. Voeg de gesmolten boter, het vanille-extract en melk toe.
Meng het goed. Meng het goed.
Vet de cakevorm in. Dat kan zowel een ronde als een langwerpige zijn. Vet de cakevorm in. Dat kan zowel een ronde als een langwerpige zijn.
Giet het mengsel in de cakevorm. Giet het mengsel in de cakevorm.
Bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 45 minuten. De taart is gaar als je een vork of een satéprikker in het midden van de cake kunt steken en deze er schoon uitkomt. Bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 45 minuten. De taart is gaar als je een vork of een satéprikker in het midden van de cake kunt steken en deze er schoon uitkomt.
Eet smakelijk! Eet smakelijk!