Appen tijdens de kerkdienst

We kennen allemaal het uniform, maar weet jij hoe het eraan toe gaat bij een kerkdienst bij het Leger des Heils? Willemijn appt met kerkganger Natalie op een vroege zondagmorgen.

Gepubliceerd: 09 december 2018 in Geloven

Waarom gaat iemand zo vroeg uit de veren op een koude zondagochtend, om naar een kerkdienst te gaan? Willemijn ligt nog in haar warme bed als Natalie allang onderweg is. Natalie is lid van een korps van het Leger des Heils en gaat daar dus naar de kerk. 

Om jou een indruk te geven, kun je hieronder hun whatsappgesprek volgen. We hebben het natuurlijk wel en klein beetje voor je versneld.

Top, Natalie stelt voor om foto's en filmpjes te sturen tijdens de dienst. Hopelijk zijn er geen kerkgangers die boos het hoofd schudden om die smartphone tijdens een kerkdienst...

Nu de dienst echt is begonnen, stuurt Natalie ook filmpjes van de band en het koor. Het is duidelijk dat een korpsdienst een eigen stijl heeft. Willemijn ziet ouderen met kaphoedjes op, behorend bij het uniform van heilssoldaten, maar ook jonge mensen in hun eigen kleding.

Tijdens de preek stopt Natalie haar telefoon toch even weg. Maar ze vertelt na afloop wel waar het over ging. Willemijn stelt een vraag waar Natalie heel enthousiast op reageert.

Ben jij nu ook wel benieuwd naar zo'n dienst? Ga net als Willemijn ook een keertje kijken! Via deze link vind je een korps bij jou in de buurt. 

'Undercover'
We hebben ons best gedaan een zo compleet mogelijk beeld te schetsen voor mensen die nieuwsgierig zijn naar het Leger des Heils, maar er nog niet zoveel vanaf weten. Onze redacteur Willemijn is voor de volledigheid even 'undercover' gegaan als nieuweling in het Leger des Heils, zodat ze de vragen die jij hebt zo goed mogelijk beantwoordt.